×

Bize ulaşın 0545 565 13 47

SİNÜS LİFT OPERASYONU

Tedavi Hakkında

Vücudumuzda kafa kemiklerimiz aralarında sinüs isimli anatomik hava boşlukları mevcuttur. Bu hava boşlukları kafamızın ağırlığının hafiflemesini, ses çıkarabilmemizi ve soluduğumuz havanın temizlenmesini ve filtrelenmesini sağlar. İmplant ve diş çekim cerrahilerinde özellikle bu sinüs boşluklarından üst çene ile komşu durumdaki maksiller sinüs adı verilen anatomik boşluk bizim için çok önemlidir çünkü üst çene azı dişlerinin kökleri bazen bu sinüs tabanı ile yakın ilişkide olabilir ve yine üst çene azı dişlerin kaybı ile dişin çevresinde bulunan ve dişe desteğini sağlayan kemikte çekim sonrası erime meydana gelir ve bu durumu radyolojik olarak tespit edebilmekteyiz.

Types of teeth implants

üst çene azı dişlerinin kayıpları sonrasında dişe destek olan kemikte fonksiyon olmadığından ve maksiller sinüs içerisinde var olan hava basıncının etkisi (pnömatizasyon) ile hacim artışından dolayı çene kemiğinin erimesine sebep olur. Kaybedilen arka azı dişlerinin yerine en başta çiğneme fonksiyonu olmak üzere, konuşma fonksiyonu ve gülüş estetiğini geri kazandırmak için implant diş tedavisi uygulanmalıdır. Eksik dişlerin yerine implant diş uygulayabilmek için belli miktarda ve hacimde kemik dokusuna ihtiyaç vardır. Azalan kemik miktarını üst çene arka bölgelerde arttırmak amacıyla sinüs tabanının cerrahi olarak yükseltilmesi işlemine sinüs lifting operasyonu adı verilir. Bu operasyon kalan kemiğin yüksekliğine ve hacmine göre 2 farklı metotla yapılmaktadır.

Tedavi Aşaması

Sinüs Lift Ameliyatı Nasıl Yapılmaktadır?

Sinüs tabanı yükseltme yani sinüs lift operasyonu kalan kemik miktarının yüksekliğine göre tekniği belirlenen bir operasyondur. Direkt yöntemle sinüs yan duvarında pencere açıp maksiller sinüse müdahale ettiğimiz ve endirekt olarak ta implant diş yaptığımız yuvadan sinüs tabanını özel aletler yardımıyla yükselttiğimiz 2 farklı metotla yapılır.

Types of teeth implants

Kalan kemik miktarının durumu burada önemli rol oynar. Eğer kalan kemik miktarı yükseklik olarak 5mm ve üzerinde ise operasyonu endirekt teknikle, kalan kemik miktarının yüksekliği 5 mm den az ise direkt teknikle yapmayı tercih etmekteyiz.

Endirekt yöntemde lokal anestezi ile implant diş yapmayı planladığımız dişsiz alan uyuşturulur ve normal şartlarda nasıl implant diş yapıyorsak aynı protokollere uygun çalışmaya başlamaktayız. Kalan kemiğin mesafesinin ölçümlerine göre sinüs tabanı sağlam kalacak şekilde implant diş yuvasını hazırlıyoruz. Daha sonra osteotom adını verdiğimiz özel aletler yardımıyla implant diş yapacağımız boşluktan sinüs tabanını yükseltiyoruz ve kemik yüksekliği implant diş için uygun hale gelince anında uygun boy ve çaptaki implant dişi yerleştirip dişetini kapatıyoruz. Bu protokolle yapılan implant dişler 3 ay sonra protez yapımına uygun hale gelmektedir.

Direkt yöntemde ise yine dişsiz olan üst çene arka bölgeye lokal anestezi uyguluyoruz ve bu sefer diş etini implant diş yapar gibi değil biraz daha geniş açıyoruz. Sinüs yan duvarı olan kemik üzerinde özel aletler yardımıyla sinüs membranına ulaşabileceğimiz bir pencere açıp içerde bulunan balona benzer yapıdaki sinüsü özel el aletleri yardımıyla havaya kaldırıp kemik içerisindeki elde ettiğimiz alana kemik tozu doldurarak pencereyi membran ile kapatıyoruz. Bu kemik tozlarının sağlam kemik haline gelmesi için ortalama 6 ay civarında bekliyoruz ve radyolojik olarak kemik miktarının yükseldiğinden emin olduktan sonra implant dişi yerleştirip tekrardan iyileşme için bekliyoruz.

Sıkça Sorulan sorular

Bütün diş hekimliği cerrahi işlemleri gibi operasyon sonrasında kanama olmaması için ilk 24 saat tükürülmemeli, sıcak katı ve sıvı gıdalar tüketilmemelidir. İşlem yapılan bölgeye dışarıdan buz kompres uygulanması işlem sonrası özellikle ödem, ağrı ve şişlik oluşmasını azaltmaktadır. Operasyon bölgesinde herhangi bir iltihap gelişmemesi ve etkili bir iyileşme için ağız hijyenine dikkat edilmelidir. Tütün ürünlerinin iyileşme üzerindeki olumsuz etkileri bilindiğinden dolayı iyileşme sürecinde tütün ürünleri kullanılmamalıdır.

Operasyon sonrasında işlem yapılan alanı görmek için dudaklar ve yanaklar çekiştirilmemelidir, bu durum dikişlerin açılmasına sebep olabilir ve iyileşmeyi olumsuz etkiler. Sinüs tabanı yükseltme operasyonlarından sonra özellikle basınçla burun temizliği yapmaktan kaçınılmalı ve ağız açık hapşırılmalıdır. Hekimin reçete ettiği ilaçlar tam olarak tarif edildiği gibi kullanılmalı, hekimin bilgisi olmadan değişiklik yapılmamalıdır.

Direkt teknikle sinüs lift operasyonu yapılan hastalarda kalan kemik yüksekliği 5 mm’den az olduğu için ve bu teknikte kullanılan kemik tozlarının sağlam kemik dokusunda dönüşmesi belirli bir süre aldığı için operasyondan sonra yaklaşık 6 ay kadar beklemek gerekmektedir. Bu süre sonunda kemik dokusu yeterli sertliğe erişir ve implant dişler yerleştirilebilir.

Sinüs lift operasyonu endirekt teknikle yapıldıysa ve kemik yükseklik miktarı 5 mm’den fazla ise sinüs lift operasyonuyla aynı anda implant dişleri yerleştirmek mümkündür ve genellikle aynı anda implant dişleri yerleştirmekteyiz.

İşlem esnasında sinüs membranın inceliğine bağlı olarak yırtılmalar görülebilir. Ufak yırtıklar telafi edilebilirken daha büyük yırtıklar söz konusuysa operasyonu iptal etmek gerekebilir. Sinüs membran yırtıkları kendi kendine iyileşir.

Her cerrahi işlemde olduğu gibi işlem sırasında ve sonrasında kanama meydana gelebilir veya enfeksiyon gelişebilir. Bu komplikasyonlardan kaçınmak için hekimin önerilerine uymak verilen ilaçları kullanmak önem taşır.

Sinüs lifting operasyonları son teknoloji ürünü otomatik ve manuel cerrahi aletler ve yine yüksek teknoloji ile elde edilmiş steril ve başarısı yayınlarla kanıtlanmış greft materyalleri (kemik tozları) kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra operasyonlarda hekimin sağ kolu olan eğitimli ve tecrübeli yardımcı personelin ve yıllarını vererek edindiği uzmanlığı, bilgi birikimi ve tecrübesiyle işlemi gerçekleştiren hekimin emeği olmadan başarılı bir sinüs lift operasyonundan bahsedilemez. Bu unsurlar göz önünde bulundurulduğunda sinüs lift operasyonları hak ettikleri şekilde ücretlendirilirler. Bu unsurlardan bir ya da birkaçından feragat etmeden ucuza işlem yapmak mümkün değildir. Ucuz çalıştığını iddia eden yerlerde mutlaka gerekli malzemelerin ve uzman personelin varlığını sorgulamak gerekmektedir

Online Hekim danışmanlığı için tıklayınız

Talep Gönder

Randevu için bize ulaşabilirsiniz

Randevu Formu

Görsel seçin (opsiyonel)

Bu formu doldurduğunuzda, randevunuzu ayarlamak için çağrı merkezimiz tarafından 24 saat içinde sizinle iletişime geçilecektir. Sağlıklı günler dileriz

* Bu form aracılığıyla gönderdiğiniz bilgilerin gizliliğine önem veriyoruz.

Çalışma Saatlerimiz

İstanbul
Pzt. - C.tesi 09:00 - 20:00
Bursa
Pzt. - C.tesi 09:00 - 20:00

Lokasyonlarımız

Nereye Park edebilirim?

Parking

İstanbul klinik hastalarımız araçlarını ağaoğlu mynewwork açık alandaki valeye bırakabilirler. Aynı zamanda binamızın altında çok katlı ve büyük olan kapalı otoparkımızı kullanabilirler.

Bursa klinik hastalarımız araçlarını Orhaneli yolundan geldiklerinde Halkbank önündeki açık otoparka park edebilirler. Bursa klinik önündeki otopark alanı ücretsizdir.

Sitemizden tam anlamıyla faydalanabilmek için çerezleri onaylamanız gerekmektedir.Şayet istemiyorsanız tarayıcınızın çerez ayarlarından bu durumu değiştirebilirsiniz.