×

Bize ulaşın 0545 565 13 47

Lazerle Diş Beyazlatma

Tedavi Hakkında

Diş beyazlatma tedavisi, çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş ve ana diş dokusu sararmış dişlerin rengini, kişiye özel olarak birkaç ton açmak için uygulanan bir tedavidir. Dişlerin doğal yapı taşlarında (mine ve dentin tabakasında) oluşan renklenmeleri giderme işlemidir.

Types of teeth implants

Özgüvenli ve güzel bir gülümseme için sağlıklı ve beyaz dişlerin önemi çoktur. Ancak dişler oluşumları sırasında meydana gelen yapısal bozukluklar, anne karnında veya çocukken kullanılan bazı antibiyotik ilaçlar, yedikleriniz ve içtiklerimiz ve içilen sulardaki yüksek yoğunluktaki flor miktarı dişlerimizde renklenme yapabilir. Bu faktörlerin yanında yaşlanma ile meydana gelen doğal süreç, eski protez, kaplama ve dolgular da dişlerdeki beyazlığın kaybolmasında etkilidir.

Günlük tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerde içerisinde bulunan organik ve inorganik maddeler nedeniyle dişlerin renginin koyulaşmasına sebep olmaktadır. Örnek olarak çay, kahve, sigara, vişne suları, kırmızı şaraplar, nar suları gibi gıdalar dişler de renk değişikliğine sebep olan bazı malzemelerdir. Yıllar geçtikçe rengi koyulaşmış veya sararmış dişlere porselen kaplama vs. yaptırmak yerine bleaching olarak da adlandırılan kalıcı diş beyazlatma yöntemi invaziv olmadığından dolayı tercih edilmektedir Beyazlatma tedavisi doğal dişlerde var olan renklenmelerin giderilmesi için uygulanan bir tedavi yöntemi olup 4 şeklide uygulanmaktadır.

Types of teeth implants

  • Lazerle ofis tipi beyazlatma
  • Ev tipi beyazlatma
  • Kuron içi beyazlatma
  • Kombine beyazlatmadır.

Tedaviye Uygun muyum?

Beyazlatma tedavisi dişlerinde çok fazla renklenmeler olan hastalara estetik olarak daha beyaz dişlere sahip olma beklentisi olduğunda yapılmaktadır.

  • Bebeklik dönemi antibiyotik renklenmesi olan dişleri olan hastalarda
  • Eski amalgam dolguların neticesinde dişlerinde renklenmeler olan hastalarda
  • Yaşam boyu sekonder dentin neticesinde renklenme olan hastalarda
  • Kanal tedavisi neticesinde dişin canlılığını yitirmesi sonucu dişlerinde renklenme olan hastalarda
  • Yoğun çay, kahve, tütün, kırmızı şarap ve ağız gargaralarına bağlı olarak diş yüzeyinde meydana gelen renklenmeleri olan hastalarda
  • Travma sonucu dişlerde meydana gelen diş renklenmeleri olan hastalara

Kimlere Uygulanmaz

Diş beyazlatma tedavisi hemen hemen herkese uygulanabileceği gibi tedavinin etkili olmayacağı sınırlayıcı durumlarda mevcuttur. Esas belirleyici durum diş hekiminizin yapacağı ağız içi muayene ve teşhisi ile dişlerin bu işlem için uygun olup olmadığının belirlenmesidir. Ağzında ilerlemiş çürükleri ve ilerlemiş diş eti hastalığı olan hastalara bu problemleri tedavi edilmeden beyazlatma uygulanamamaktadır. Büyüme ve gelişimini tamamlamamış bireylere önerilmemektedir. Gebelere ve emziren annelere de dikkatli yapılmalıdır.

Tedavi Aşaması

Beyazlatma tedavisi üç ana metot ve dört şekilde uygulanmaktadır.

a) Ofis Tipi Beyazlatma

Klinikte hekim tarafından uygulanan diş beyazlatma yöntemidir. Diğer yöntemlere göre tek başına çok daha kısa sürede etkin bir beyazlama sağlar. İşlem öncesinde yanaklar ve dudaklar uygulama yapılacak olan dişlerden ekartör adını verdiğimiz alet ile uzaklaştırılarak dişler çevre dokulardan izole edilir. Diş eti izolasyonu özel bir malzeme ile sağlandıktan sonra beyazlatma için kullanılacak olan jel dişlerin üzerine uygulanır ve lazer veya UV ışık cihazları ile işlem başlar jel aktif hale gelir. Burada kullandığımız lazer ve ışığı sadece beyazlatma jelinin kimyasal olarak daha aktif hale gelip etkinliğini arttırmaya yöneliktir ve dişlerin içine nüfuz etmez ve dişler açısından zararsızdır. Ortalama 1 saatlik uygulama neticesinde dişlerde ciddi renk açılması meydana gelmektedir. İstenilen renk elde edilene kadar ofis tipi lazerle beyazlatma seansları tekrarlanabilmektedir. Bu yöntem lazerli diş beyazlatma yöntemi olarak ta adlandırılır.

Types of teeth implants

Detaylı muayene ve özellikle yapılan 3 boyutlu tomografik radyolojik incelemeler neticesinde çene kistinin boyutları, anatomik yapılarla olan ilişkilerle durumu, herhangi bir sinir dokusu ile ilişkisi ve ameliyat tekniğinin belirlenmesi gibi veriler dikkatle analiz edildikten sonra tedaviye başlanmalıdır. Aynı şekilde hastanın medikal geçmişi yani tıbbi hikayesi ve kullandığı ilaçlar değerlendirilerek tedaviye hazırlık yapılmaktadır. İşlem esnasında kullanılacak anesteziden hangi cerrahi tekniğin uygulanacağının planlaması da tedavi öncesi hazırlık aşamalarıdır.

b) Ev tipi Beyazlatma

Hastaların ağız içinden alınan ölçü sayesinde kişiye özel modeller vasıtasıyla hazırlanan beyazlatma plakları ile uygulanan diş beyazlatma tedavisidir. Hazırlanan bu plağın içine tam tepe noktalarına hekim tavsiyesi kadar beyazlatma jeli uygulanır ve bu hazırlanan plaklarla içlerinde beyazlatma jeli varken ortalama 6-8 saat geçirmek gerekir (tercihen gece uykusu ideal bir zaman dilimi).

Types of teeth implants

Plak içine koyulan jelin fazla koyulması durumunda taşabilir ve fazla jel dişetinde tahriş ve hassasiyete neden olabilir. Böyle durumlarda taşan fazla jel nemli bir pamuk ile temizlenmelidir. Bu tedavi ortalama 1-4 hafta boyunca devam edebilmektedir hastalar istenilen renge ulaşana kadar.

c) Kombine Beyazlatma

Hem ofis hem de ev tipinin beraber uygulandığı en çok etkili olan diş beyazlatma yöntemidir.

Types of teeth implants

Klinikte lazerli diş beyazlatma tedavi yeteri kadar uygulandıktan sonra istenilen sonucun kalıcı ve etkili olması için ev tipi beyazlatma ile de tedavinin desteklendiği yöntemdir.

d) Diş İçi Beyazlatma

Kanal tedavisi görmüş ve canlılığını yitirmiş bu nedenle de dişlerde koyu gri ya da pembe renklenmelerin meydana geldiği hastalarda uyguladığımız beyazlatma yöntemidir. Bu yöntemde klinikte kanal tedavisi görmüş olan dişin üst restorasyonu çıkarılır ve bu açılan kaviteye( boşluğa) beyazlatma ajanı uygulanır. O seans sonunda dişe geçici bir restorasyon yapılır. Bu klinikte uyguladığımız işlem diş istenilen beyazlığa ulaşana kadar tekrar edilir.

Types of teeth implants

Sıkça Sorulan sorular

  • Diş beyazlatma tedavisi (Bleaching) sonrası genelde uygulama yapılan her hastada az ya da çok dişlerde hassasiyet görülür(çok ender olarak hiç görülmeyebilir). Bu hassasiyetler kalıcı değildir ve 1–3 gün arasında ortadan kaybolurlar. Özellikle uygulama sonrası ilk gün hastanın anti enflamatuar özellikli bir ağrı kesici ilaç kullanması önerilmektedir.
  • Uygulamadan sonra ilk birkaç gün aşırı sıcak veya soğuktan kaçınılmalıdır. Beyazlatma tedavisi sonrasında her hastanın uygulaması gereken bir diyet listesi vardır. Her türlü renk verici yiyecek ya da içecek yasaktır. Özellikle ilk 3 gün diyete uyulması çok hassastır, fakat ideal şartlarda 1 hafta–10 gün diyete uyulması gerekmektedir.
  • Sigara, çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, vişne, karamel, salça içeren gıdalar gibi koyu renk barındıran ve renk verici yiyecek ve içeceklerden beyazlatma tedavisinin bitimini takiben 7-10 gün süreyle uzak durulmalıdır. Aksi takdirde elde edilen beyazlık geri dönecektir.
  • Diş beyazlatma tedavisi (bleaching) sonrasında beyazlatıcı diş macunu kullanımı beyazlatmanın etkisini uzatacaktır. Burada önem arz eden husus içerisinde aşındırıcı bulunan diş macunlarının veya diş tozlarının kesinlikle kullanılmamasıdır. Aşındırıcı bulunduran macun veya diş tozları belirli bir süre sonrasında hem renklenmeye hem de hassasiyete sebep olurlar.
  • Günde en az 2 kere uygun teknikle diş fırçalayan, 6 aylık düzenli Dent Modern Bakım programı kapsamında kontrollerini yaptıran, sigara kullanmayan ve aşırı kahve, çay tüketimi bulunmayan bir hastada yapılan beyazlatma tedavisinin etkisini uzun süre koruduğunu söyleyebiliriz.
  • Belirli aralıklar la (2–3 sene de bir) yapılan temel beyazlatma tedavisi ev tipi beyazlatma ile desteklenebilir. Bu kurallara uymayan hastalarda renklenmelerde geri dönüş olabilir, geri dönüş sonucunda yeniden bleaching işlemi yapılabilir.

Online Hekim danışmanlığı için tıklayınız

Talep Gönder

Randevu için bize ulaşabilirsiniz

Randevu Formu

Görsel seçin (opsiyonel)

Bu formu doldurduğunuzda, randevunuzu ayarlamak için çağrı merkezimiz tarafından 24 saat içinde sizinle iletişime geçilecektir. Sağlıklı günler dileriz

* Bu form aracılığıyla gönderdiğiniz bilgilerin gizliliğine önem veriyoruz.

Çalışma Saatlerimiz

İstanbul
Pzt. - C.tesi 09:00 - 20:00
Bursa
Pzt. - C.tesi 09:00 - 20:00

Lokasyonlarımız

Nereye Park edebilirim?

Parking

İstanbul klinik hastalarımız araçlarını ağaoğlu mynewwork açık alandaki valeye bırakabilirler. Aynı zamanda binamızın altında çok katlı ve büyük olan kapalı otoparkımızı kullanabilirler.

Bursa klinik hastalarımız araçlarını Orhaneli yolundan geldiklerinde Halkbank önündeki açık otoparka park edebilirler. Bursa klinik önündeki otopark alanı ücretsizdir.

Sitemizden tam anlamıyla faydalanabilmek için çerezleri onaylamanız gerekmektedir.Şayet istemiyorsanız tarayıcınızın çerez ayarlarından bu durumu değiştirebilirsiniz.